Danny van der Sluis heeft op overtuigende wijze zijn derde overwinning van het seizoen behaald. Op de finish had de TT Racing Team coureur een voorsprong van ruim acht seconden opgebouwd naar de nummer twee. Danny verstevigde met deze zege zijn leidende positie in het ONK SuperCup 1000 kampioenschap.

Na maandag en dinsdag in actie te zijn gekomen tijdens de IDM Superbike ronde op de Sachsenring, stond voor Danny van der Sluis zaterdag 12 september de vierde race van het ONK SuperCup 1000 seizoen op het programma. De dag bestond uit twee kwalificaties en een wedstrijd op het TT Circuit Assen. In de eerste kwalificatie noteerde de TT Racing Team coureur een tweede tijd achter Nigel Walraven. In de tweede kwalificatie waren de omstandigheden niet ideaal, want er was vrij veel wind en het begon te miezeren. Toch wist Danny een 1’40.647 op de klokken te brengen en dat was voldoende om de pole position te veroveren.

Danny kwam uitstekend weg bij de start en ging als eerste door de Haarbocht. Helaas voor de BMW-coureur kwam er in de eerste ronde een rode vlag. Bij de herstart was Danny minder goed weg en reed hij derde bij de eerste doorkomst. In de tweede ronde wist hij de Kawasaki’s van Nigel Walraven en Vasco van der Valk te passeren. Eenmaal op kop zette de TT Racing Team coureur flink aan en met een aantal strakke rondetijden wist hij een ruime voorsprong op te bouwen. Na elf ronden kwam Danny met een voorsprong van ruim acht seconden als eerste over de finish. Dit betekende zijn derde overwinning uit vier races in het huidige OW Cup seizoen. 

Met deze zege heeft Danny nu een voorsprong van 23 punten op de nummer twee in het kampioenschap. De volgende ronde van het ONK SuperCup 1000 kampioenschap is zaterdag 3 oktober op het TT Circuit Assen. Een weekend daarvoor (25 t/m 27 september) komen Danny en het TT Racing Team in actie tijdens de IDM seizoensfinale op de Hockenheimring.

Danny van der Sluis #10: “Het was een super race! Bij de eerste start was ik geweldig weg, maar na de herstart lag ik derde. In de eerste ronde haalden Nigel (Walraven) en Vasco (van der Valk) elkaar regelmatig in. Ik besloot erachter te blijven en in de tweede ronde toe te slaan. Daarna heb ik een goed tempo kunnen rijden. Het werd later wel even lastig toen de wind gedurende de race veranderde. Ondanks dat de baantemperatuur niet heel hoog was, hebben we goede rondetijden gereden. De motor staat er top bij en ik ben heel blij met dit resultaat. Nu volle goede over twee weken naar Hockenheim!”

Foto © Jan Timmerman – JTS Fotografie