Marien Bogerd soleert naar de overwinning in de A-klasse

Na een lange periode zonder wedstrijden konden de regionale renners eindelijk weer samen een parcours op rijden voor een trainingswedstrijd uit de zomeravondcompetitie. Het was de eerste in een serie van 5 wedstrijden.  De omloop op het 4 km lange parcours in Rouveen is probleemloos verlopen. Op het parcours was voldoende ruimte voor het grote aantal deelnemers. Er stonden gezamenlijk meer dan 200 renners aan de start. De organisatie, in handen van WV Noordwesthoek en WTC Staphorst-Rouveen, was uitermate tevreden nadat de weg bij het invallen van het donker weer kon worden vrijgegeven voor normaal verkeer.

Vooraf heeft de organisatie diverse maatregelen genomen om de wedstrijd voor zowel renners als publiek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Op de websites van zowel de zomeravondcompetitie als van de organisatoren werd opgeroepen om de risico’s zoveel mogelijk te beperken en ook voorafgaand aan de wedstrijd nam de organisatie voorzitter Jan Jonkers het woord en riep de renners op rekening te houden met de situatie en elkaar.

De renners namen de woorden ter harte en maakten er prachtige wedstrijd van. De gemiddelde snelheid van het A-peloton (ruim 47 km/h) kon worden opgemaakt dat de meeste renners fris aan de start stonden en de wil om de koersen hoog was.

Na deze wedstrijd staan er nog 4 ZAC wedstrijden op het programma. Voor meer informatie kijk dan op de website van de zomeravondcompetittie; www.zomeravondcompetitie.info

1 X omloop 2 X criterium(omloop KWC-Kampen) 1 X tijdrit & criterium.

Wedstrijdverslagen

Bij de E categorie (leeftijd tm. 10 jaar) stonden 7 renners aan de start. Het peloton bleef lang bij elkaar, maar in de laatste ronde maakte Hugo Cappon handig gebruik van de achteropkomende C-rijders en ging er met de winst vandoor. Achter hem eindigden Floor Marsman en Tristan Luchies van de WV Noordwesthoek op respectievelijk de 2e en 3e plaats.

In het D peloton lag het tempo heel hoog en viel het al snel uit elkaar. Op kop van de wedstrijd ontstond er een kopgroep waarbij renners diverse uitloop pogingen deden om weg te komen. Telkens werd het gat weer dicht gereden en werd het een sprint van een kleine groep renners. Bij de sprint trok Arne Cappon aan het langste eind gevolgd door Bo Kramer en Aron van der Sluis van WV Noordwesthoek.

Bij de start van het C peloton konden Job Weijdema en Thomas Huitema zich met een moordend tempo losmaken van het peloton. Ze bouwden hun voorsprong snel uit en al snel was het duidelijk dat beide heren voor de winst gingen strijden.  Met grote snelheid reden beide heren naar de laatste bocht en met kunst en vliegwerk en de berm werd deze gehaald. Thomas won de wedstrijd, In de strijd om de derde plek won Maureen Abma de sprint van het peloton.

Bij de B – rijders bleef het peloton lange tijd bij elkaar. Aan de achterkant stond de deur wijdwagen open en het duurde daarom niet lang en overal reden groepjes op het parcours. Aan de voorkant werden diverse vergeefse pogingen ondernomen om lost te komen van het peloton. Het leek er daarom lang op dat de wedstrijd zou uitmonden op een peloton sprint. Vlak voor het einde van de wedstrijd wist Marius Hofmeester uit Zwolle het peloton op een gaatje te rijden, doordat het peloton aan de kant moest voor het naderende A-peloton kon Marius binnen korte tijd het gat te vergroten en kwam heel knap solo over de finish. In het peloton werd er gesprint voor de tweede plaats en daarop legde Niels van de Vegt uit Giethoorn gevolgd door Maurits Verstraten uit Giethoorn.

Uitslag B-klasse: 1. Markus Hofmeester (Zwolle); 2. Niels van der Vegt (Giethoorn); 3. Maurits Verstraten (Nieuwleusen); 4. Lars van Diepen (Marknesse); 5. Freo ten Hove (Lelystad); 6. Freek Mouw (Nunspeet); 7. Tino Oosterlaar (Heino); 8. Siemen van Beurden (Wierden); 9. Peter de Weert (Staphorst); 10. Herjan Brakke (Rouveen).

Vanuit de start was het direct onrustig  in het A-peloton ontstond er een kleine kopgroep. Deze werkte heel goed samen en bouwde hierdoor een grote voorsprong op. In het peloton trok regelmatig op een lint, maar er konden geen rijders wegkomen, mede ook omdat renners in het peloton de wedstrijd probeerden te controleren. Richting de laatste rondes plaatste Marien Bogerd uit Ermelo een splijtende demarrage en liet zijn ongekende klasse zien door met grote afstand de wedstrijd te winnen. De kopgroep wist ternauwernood uit de greep van het peloton te blijven en zij konden sprinten voor de ereplaatsen; Marcel Fröse (2) en Ruben van Rijssen (3).

Uitslag A-klasse: 1. Marien Bogerd (Ermelo); 2. Marcel Fröse (Leer, D.); 3. Ruben van Rijssen (Elburg); 4. Rient Heerink (Enschede); 5. Maarten Vierhout (Nunspeet); 6. Michiel Kok (Heerenveen); 7. Mark Prinsen (Heerenveen); 8. Daan de Jong (Steenwijk); 9. Arnout Kempenaar (Enschede); 10. Jasper Schouten (Harderwijk).