Onder tropische omstandigheden werd er door de JO-19 en J0-17 van de SC Rouveen de eerste training afgewerkt als voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Waar de mussen in Rouveen bijna dood van het dak vielen vanwege de hitte, waren het de spelers van de JO-19 en JO-17 die deze hitte moesten trotseren om de eerste training af te werken op het warme kunstgrasveld te Rouveen.

Beide trainers (Joop Schra JO-19 en Erwin Balder JO-17) lieten er geen gras over groeien en lieten tijdens deze eerste training de spelers zweten tijdens de diverse oefeningen. Hierbij werd uiteraard rekening gehouden met voldoende drinkpauzes om het verloren gegane vocht onmiddellijk weer aan te vullen. Vele liters vocht werden dus verloren, maar ook aansluitend weer toegevoegd.

Ook konden beide trainers een aantal “nieuwe”spelers begroeten die de overstap naar het desbetreffende team tijdens de zomerstop hebben moeten maken. Sommigen kwamen over vanuit een lager gelegen jeugdteam (JO-17 naar JO-19 / JO-15 naar JO-17), maar ook kon de leiding een tweetal nieuwe spelers begroeten die over zijn gekomen vanuit buurvereniging VV Staphorst. Op de bijgevoegde teamfoto’s zijn deze “nieuwkomers” op de voorste rij geplaatst.