Ter gelegenheid van Koningsdag is de heer Klaas Dunnink uit Staphorst benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In verband met de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus kon er geen bijeenkomst plaatsvinden, waarin de onderscheiding werd uitgereikt.

Overeenkomstig de landelijke richtlijn heeft burgemeester G.J. Kok de heer Dunnink telefonisch van zijn benoeming op de hoogte gesteld. Alle in Nederland toegekende onderscheidingen zullen op een later moment dit jaar worden uitgereikt. Wanneer dit zal zijn is onder andere afhankelijk van het verloop van het coronavirus.

Klaas Dunnink (78 jaar) heeft zich de afgelopen twintig jaar als vrijwilliger ingezet voor de Stichting Adullam Gehandicaptenzorg met vier voorzieningen in de gemeente Staphorst. Zo vervoerde hij cliënten van het Dagactiviteitencentrum Horstheim van en naar hun woonplaatsen op de Veluwe. Ook verrichtte hij allerlei hand- en spandiensten op de diverse dependances van Horstheim en was hij tuinman bij de woonvoorziening Lindenheim.

De heer Dunnink was eveneens vele jaren actief als vrijwilliger bij het Huttendorp Staphorst, bij de jaarlijkse verkoopdag van de Stichting Stéphanos in Staphorst alsook bij de jaarlijkse avondvierdaagse en wandeltochten, georganiseerd door de Stichting Wandelorganisatie Staphorst (SWOS). Ook trad hij op als verkeersregelaar bij diverse andere lokale evenementen.

Foto boven: in 2014 liep Klaas Dunnink als ‘ouderwetse agent’ mee met de zeer succesvolle Diekloop’