Ingezonden

Het covid-19 virus is inmiddels al een aantal weken in ons land en heeft ook de gemeente Staphorst niet overgeslagen.
Vanuit het kabinet worden er verschillende maatregelen getroffen, zodat wij allen zo min mogelijk hinder ondervinden van dit virus en hopelijk onze geliefden niet hoeven te missen. Ons land zal niet in een lockdown gaan, maar er wordt ons wél dringend geadviseerd afstand van elkaar te nemen en op elkaar te letten. Social distancing is een term die vaak genoemd wordt, velen weten ook wat dit inhoudt. 

Wat mij nu verbaast, of zelfs choqueert, is het aantal mensen wat in groepjes gaat wandelen, over ‘de diek’, in het veld en door het dorp. Vanavond zag ik zelfs een groepje met acht vrouwen naast elkaar lopen. 
Premier Rutte heeft ons helemaal niet gevraagd om in groepjes te gaan wandelen, waarom moet dit dan per se? 
Waarom elkaar opzoeken als het niet hoeft? 

~ een bezorgde verpleegkundige uit de gemeente Staphorst