Staphorst kent veel ondernemerschap. We zijn een ondernemende gemeente, waar regelmatig nieuwe initiatieven ontstaan. Dat varieert van zzp-ers tot kleine starters, tot starters die een bedrrijf overnemen of met een heel nieuw businessplan de markt op gaan. Als gemeente stimuleren wij dit van harte. Samen met de stichting Ondernemersklankbord organiseren wij daarom een coachtraject voor starters.

Coachtraject van 6 maanden

Per kwartaal bieden wij als gemeente starters in de gemeente Staphorst een coachtraject van een half jaar aan. In die zes maanden krijg je elke maand een coachgesprek met een ervaren ondernemer bij op jouw specifieke vraag. Ben jij een startende ondernemer en heb je behoefte aan gratis coaching of advies van ervaren ondernemers? Schrijf je dan nu in voor coachtraject via de gemeente Staphorst.

Aanmelden coachtraject

Aanmelden voor het coachtraject kan tot 27 maart 2020 bij onze accountmanager ondernemers Marijn Gerrits op m.gerrits@staphorst.nl of (0522) 46 74 73. Op 31 maart in de ochtend vinden intakegesprekken plaats. In deze gesprekken bespreken we jouw startersvraag en vinden we de juiste coach voor je. Later dit jaar zullen nog meer van dit soort intakemomenten georganiseerd worden.

Stichting Ondernemersklankbord

De intake en coaching wordt gedaan door ondernemers/adviseurs die zijn aangesloten bij de Stichting Ondernemersklankbord. Ondernemersklankbord helpt al bijna 40 jaar mkb-ondernemers in Nederland. Wat je vraag ook is, jouw adviseur van het ondernemersklankbord heeft kennis van zaken én ondernemerservaring. De adviseur is jouw klankbord en geeft onpartijdig advies. Je kunt vrijuit van gedachten wisselen en je ideeën spiegelen, zonder dat je dit tot iets verplicht. De kosten voor dit traject van 6 maanden nemen wij als gemeente voor onze rekening.

De begeleiding kan over de volgende kennisgebieden gaan:

 • eigen onderneming starten
 • alle aspecten bedrijfsvoering
 • zzp’er worden
 • bedrijfsopvolging
 • faillissement voorkomen
 • bedrijfsovername, fusie
 • ondernemingsplan
 • wet- en regelgeving
 • financiën, financiering
 • juridische zaken
 • marketing, verkoop