Persbericht Stichting Welzijn

Stichting Welzijn Staphorst roept inwoners van Staphorst op om zoveel mogelijk hulp aan te bieden in eigen straat of buurt. Dit kan door bijvoorbeeld een briefje in de brievenbus te gooien met een telefoonnummer. SWS is bereikbaar voor mensen die praktische hulp nodig hebben in tijden van corona en geen familie of buren hebben die kunnen helpen.

SWS werkt hierin samen met o.a. Evert Slager, die de Facebookgroep ‘Corona hulp Staphorst’ heeft gestart en waar inmiddels al ruim 1200 inwoners zich hebben aangemeld.

Een aantal aandachtspunten:

  1. Bied zoveel mogelijk uw hulp aan in uw eigen straat / buurt. Dit kan bijvoorbeeld door een briefje in de brievenbus te doen of een telefoontje te plegen. Op die manier komen we al een heel eind met elkaar.
  2. Wilt u praktische en noodzakelijke hulp (bijvoorbeeld een boodschap, hond uitlaten o.i.d.) en heeft u geen mensen in uw buurt die u kunnen helpen?
    Bel dan SWS op telefoonnummer 0522-465143 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 09-17 uur)
  3. Op het moment dat SWS een hulpvraag binnenkrijgt zullen wij deze zo specifiek mogelijk uitzetten binnen de Facebook-groep. Daar kan iemand dan de hulp aanbieden en dan zal SWS via een privé bericht bemiddelen.

LET OP! Hou ALTIJD, bij elke hulp die u geeft of ontvangt, de RICHTLIJNEN van het RIVM aan! Vermijd het fysieke contact zo veel mogelijk! 

Pas goed op jezelf en op elkaar en weet ons te vinden als we iets voor je kunnen betekenen.
Wanneer er iets verandert, vind je daarover hier nieuws.
We wensen je alle goeds en gezondheid toe.