Terwijl in Nederland de discussie voortgaat of ouderen niet zelf het einde van hun leven mogen bepalen (“voltooid leven” wet), zijn er ook mensen die zich inzetten om goede palliatieve zorg te geven. Deze zorg richt zich op het verzachten van het lijden wanneer er sprake is van een levensbedreigende aandoening. 

Goede palliatieve zorg heeft ook aandacht voor psychosociale en geestelijke aspecten van het mens-zijn van de patiënt. Deze aspecten van palliatieve zorg zullen tijdens onze jaarvergadering worden uitgewerkt en toegelicht door drs. den Hartog uit Scherpenzeel. Hij heeft een advies- en scholingsbureau in de zorg en is al jaren bij dit onderwerp betrokken. In zijn inleiding zal hij ook stil staan bij pijnbestrijding in de palliatieve zorg en de palliatieve sedatie.

De avond wordt georganiseerd door de plaatselijke afdeling van de Nederlandse Patiëntenvereniging en zal worden gehouden op D.V. 19 maart in het schoolgebouw van de Pieter Zandt in Staphorst, aanvang 20:00 uur. Leden en niet-leden, van harte welkom.