ROUVEEN – Al vijfentwintig jaar is hij trouw lid van het Christelijk Mannenkoor Staphorst: Roelof Boers. Donderdag speldde voorzitter Bart Hoeve hem daarvoor de zilveren g-sleutel op. De oorkonde van de Koninklijke Christelijke Zangers Bond en een fraai boeket bloemen voor zijn vrouw maakte de huldiging compleet. Roelof maakte al die jaren deel uit van ‘de bassen’ van het koor.

Het Christelijk Mannenkoor Staphorst hield donderdag zijn ledenvergadering en zag terug op een indrukwekkend en vreugdevol jubileumjaar. Sinds vorig jaar september is de musicus Johan Bredewout uit Vollenhove de dirigent van het honderd man tellende koor. Met veel elan en vol ambitie worden de koorrepetities sindsdien wekelijks vervolgd op de donderdagavond in de podiumzaal van De Levensbron in Rouveen. 

Het Christelijk Mannenkoor Staphorst heeft een gezonde financiële basis, mede dankzij de jaarlijkse potgrondactie. Die zal dit voorjaar gehouden worden op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart. Ook bezit het koor een eigen tribune, die volop verhuurd wordt.

Oranjeconcert

Momenteel oefenen en repeteren de mannen voor het komende Oranjeconcert op maandag 27 april. Het zal verrassende elementen bevatten; ook gericht op dodenherdenking en ’75 jaar vrijheid’. Op zaterdag 9 mei geeft het Christelijk Mannenkoor Staphorst, samen met Hasselts Fanfare, een bevrijdingsconcert in De Overtoom in Genemuiden. En de week erna is het koor present bij de afsluiting van de Overijsselse BABSendag in de kerk van IJhorst.

Foto’s: Jaco Hoeve Fotografie / Jaco Hoeve