Het wordt steeds meer zichtbaar hoe monument ‘Kamp Het Wijde Gat’ er uit komt te zien. Voor de vrijwilligers die deze klus klaren is het af en toe best pittig te nomen. De bodem waar bijvoorbeeld de bankjes nu staan zit vol met puin. De contouren van het kamp kan niet exact met paaltjes worden aangeduid omdat er bomen in de weg staan, dus zal dat straks met touwen zichtbaar worden gemaakt.

Op informatieborden wordt alles nader toegelicht.

Het is haast niet voor te stellen dat in de jaren 30 van de vorige eeuw de stoomtrein iets verderop op het spoor stilstond om werkloze mannen af te zetten die tijdelijk in het kamp woonden en hier het heideveld moesten ontginnen. Het werd ook wel de werkverschaffing genoemd. Meer over de historie hier.

Over 2 weken zal het monument onthult worden.

Foto’s © weblog Staphorst