Niet alleen in Staphorst, maar in heel Nederland moesten we een tijd geleden massaal vanuit huis werken en sindsdien is thuiswerken een feit geworden. Nog steeds vinden veel mensen het prettig om vanuit huis te werken om verschillende redenen. Zo kun je veel reistijd besparen, heb je minder afleiding om je heen en kun je tussendoor wat huishoudelijke klusjes doen. Wanneer jij ook van plan bent om wat vaker te gaan werken vanuit jouw woning in Staphorst, kun je een aantal tips doornemen.

Tip 1: Maak een plek vrij voor jouw computer en andere apparaten

Allereerst is het belangrijk om een plek in jouw woning vrij te maken waar jij kunt gaan werken. Zorg voor een bureau waar plek is voor jouw computer, computerschermen, toetsenbord en eventueel de printer. Wellicht wil je zelfs wel een koffiezetapparaat bij je in de buurt hebben.

Maak ruimte vrij voor al jouw apparaten die van belang zijn om thuis te kunnen werken. Houd er wel rekening mee dat je waarschijnlijk meer energie gaat gebruiken dan voorheen, aangezien je nu gebruik gaat maken van meerdere elektronische apparaten. Het kan daarom lonen om de huidige premies van de energieleveranciers in de gaten te houden en desnoods over te stappen naar een goedkopere leverancier.

Tip 2: Zorg ervoor dat je snel kunt internetten

Om thuis te kunnen werken, kun je niet zonder het internet. Zorg er daarom voor dat je een goede internetverbinding hebt waarmee je snel kunt internetten. Het kan zelfs zijn dat je jouw huidige internetverbinding moet opschalen naar een hogere snelheid: wanneer je bijvoorbeeld veel moet downloaden, uploaden of veel gebruikmaakt van software, wil je natuurlijk niet dat jouw internetverbinding hapert. Daarom kun je ook eens een kijkje nemen bij de internetabonnementen. Je kunt zelfs een abonnement afsluiten waar ook tv en bellen bij in zit: voor dit soort abonnementen kun je kijken op Internetten.nl.

Tip 3: Ook toegang vanuit huis

Voordat je van plan bent om thuis te gaan werken, is het belangrijk om eerst bij jouw werkgever te checken of je überhaupt wel vanuit huis kunt werken. Je moet namelijk in sommige gevallen toegang krijgen om op een andere plek te kunnen werken.

Tip 4: Neem genoeg pauzes tussendoor

Waar je op kantoor nog weleens een praatje maakt met een collega, houd je tijdens een thuiswerkdag wellicht wat minder vaak pauze. Toch is het wel belangrijk om regelmatig even een break te houden: door even een paar minuutjes niets te doen, kun je even opladen zodat je vervolgens weer vol aan de slag kunt gaan.