Staphorst is een dorp in Nederland, gelegen in de provincie Overijssel. Het had een bevolking van 10.851 in 2017 en een oppervlakte van 7,17 km². De bewoners van Staphorst zijn religieus. Deze regio heeft ongetwijfeld het hoogste kerkbezoek van Nederland. Dit dorp staat ook bekend om zijn authentieke Hollandse Dorp. Als je op zoek bent naar een rustige plek, dan is dit dorp zeker een bezoek waard. Staphorst heeft veel toeristische attracties die je gezien moet hebben. In tegenstelling tot andere regio’s in Nederland die natuurlijke landschappen bieden, richt Staphorst zich op het presenteren van de cultuur en geschiedenis van de Nederlanders. In de zomer kan het erg warm worden. Zorg ervoor dat je de juiste kledint draagt, zoals T-shirts en ademende boxershorts. Dit zijn must-visit attracties in Staphorst:

Bezoek Staphorst Museum

Museum Staphorst is opgericht in 1990 en is gehuisvest in het voormalige weeshuis aan het Raadhuisplein. Het museum richt zich vooral op de lokale geschiedenis maar heeft ook een collectie van over de hele wereld. Het museum biedt een interessant inzicht in het verleden van de burgers van Staphorst en hun dagelijks werk. Daarnaast kun je een ouderwetse keuken zien of demonstraties bijwonen van mensen verkleed als boeren of smeden in actie. Museum Staphorst is het hele jaar door geopend. Van april tot oktober is dit museum geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Verder is dit museum van november tot maart alleen open op woensdag en zaterdag. Tijdens de kerst is dit museum gesloten. Wil je dit museum met groepen bezoeken? Maak dan een afspraak zodat je er ook buiten de reguliere openingstijden terecht kunt.

Bezoek Roel Farmhouse om Nederlandse souvenirs te kopen

Boerderij Roel is een van de oudste panden van Staphorst en dateert uit 1586! De boerderij werd oorspronkelijk gebruikt als melkveebedrijf, maar is nu de thuisbasis van een winkel waar je Nederlandse souvenirs zoals houten klompen en traditionele kaasschaven kunt kopen. Deze winkel is ideaal voor souvenirjagers die iets bijzonders mee naar huis willen nemen van hun reis naar Staphorst. Bij het verkennen van deze boerderij moet je comfortabele kleding en heren ondergoed dragen. Op deze manier kun je je makkelijker bewegen en zul je een comfortabele ervaring hebben.

Recreatiegebied Zwarte Dennen

In dit gebied is de Zwarte Dennen vijver te vinden. Deze water vijver heeft zandstranden waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Deze plek is ook ideaal om te zonnebaden. Picknicken in dit gebied is ook een goed idee. Neem gewoon een picknickmand mee die vol zit met broodjes, snacks en fruit. Als je geen eigen eten meeneemt, kun je wat kopen in een aantal kiosken die te vinden zijn in dit recreatiegebied. Dit gebied is ontworpen voor alle leeftijden. Je kunt er met je kinderen, vrienden of je collega’s heen. Je kunt hier ook terecht met mensen met een beperking. De faciliteiten zijn compleet. Op deze plek vind je toiletten en zelfs een kampeerterrein. Je kunt een camping boeken en overnachten in de Nederlandse natuur.