Het verzorgen van de vacht van je hond is een essentieel onderdeel voor de algehele gezondheid van je hond. Het verzorgen van de vacht zorgt er namelijk niet alleen voor dat je hond minder kans heeft op knopen en klitten, maar zorgt er ook voor dat de vacht van je hond straalt. Door je hond niet alleen regelmatig te kammen, maar ook te voorzien van de juiste voeding, zal je al snel merken dat de vacht van je hond zienderogen vooruit gaat. Omdat het toch voor veel mensen een uitdaging blijft om de vacht op de juiste manier te kunnen verzorgen, hebben we een aantal tips voor je hoe je hier eenvoudig zelf mee aan de slag kunt gaan.

Borstel de vacht van je hond

De regelmatig borstelen van de vacht van je hond is natuurlijk een belangrijk onderdeel in de verzorgen van je hond. Naast het feit dat ook voeding essentieel is en ook supplementen zoals zalmolie hond hieraan kunnen bijdragen, zal je met het regelmatig borstelen van je hond een goede eerste stap zetten. Het borstelen zorgt er namelijk niet alleen voor dat knopen en klitten geen kans hebben zich verder uit te breiden, maar verwijder je ook vuil en andere viezigheid uit de vacht. Ideaal dus wanneer jij net een flinke wandeling met je hond in het bos hebt gemaakt. Zo kun je ook direct je hond checken of teken, grasaar en eventuele andere beestje of viezigheid wat in de vacht is terechtgekomen.

Gebruik de juiste shampoo

Na een flinke wandeling in het bos kan het natuurlijk zijn dat je hond doordat het heeft geregend helemaal nat en vies is geworden. Het is dan belangrijk om je hond thuis direct even in bad te doen, zodat je alle viezigheid direct uit de vacht kunt spoelen. Hierbij is het belangrijk dat je gebruikmaakt van de juiste shampoo en absoluut geen mensen shampoo gebruikt. Aangezien de pH-waarde van deze shampoo afwijkt, kun je de vacht niet alleen beschadigen, maar ook de huid van je hond. Dit kan gaan irriteren, met eventuele wondjes tot gevolg.

Gezonde voeding

Net als bij mensen is ook gezonde voeding voor je hond ontzettend belangrijk voor onder andere het goed kunnen functioneren. Naast het feit dat gezonde voeding bijdraagt aan sterke botten en gewrichten, heeft het ook een enorme positieve uitwerking op de vacht van je hond. Je kunt je wel voorstellen dat wanneer jij je hond voer geeft wat vol zit met allerlei vitamines en mineralen, de vacht van je hond hier een stuk eerder door zal gaan stralen. Wel is het goed te kijken hoe je hond op bepaalde voeding reageert. Heeft je hond nu last van de darmen, dan is het aan te raden je hond Probiotica hond te geven, wat zorgt voor een evenwichtige darmflora. Uiteraard mag je je hond echt wel eens een keer iets anders geven dan z’n standaard voeding, maar probeer dit wel tot het minimum te beperken. Een hond voelt zich nu eenmaal het prettigst bij voer dat vol zit met vitamines en mineralen.