Vandaag herdachten we Yves Loichot en Kees de Roos. Samen met de Stichting Herdenking Franse Parachutisten 1945 is een herdenking gehouden aan de Dekkersweg in Punthorst. Kolonel Harold de Jong sprak over de gebeurtenissen die hier plaatsvonden. Ook werd de last post en de reveille geblazen en een minuut stilte gehouden.
De stichting ontvangt de komende dagen Franse familieleden en zullen dan nog meer monumenten in de omgeving (Drenthe) bezoeken. Een mooi initiatief en heel belangrijk om hierbij stil te staan. Wij mogen nooit vergeten wat er destijds allemaal heeft afgespeeld, daarom is herdenken heel belangrijk.
Er werden bloemen gelegd door afgevaardigden van de Stichting Franse Parachutisten 1945, mevrouw Bloemert, de heer Westhoff, de heer Harink en mevrouw Hoeve.
Volgend voorjaar hopen we hét grote evenement te houden wat gepland stond in 2020. Herdenken en doorgeven. Verhalen van nabestaanden van slachtoffers uit binnen- en buitenland moeten doorverteld worden. En dat hopen we volgend jaar neer te zetten tijdens een indrukwekkend, uniek evenement!