Vrijdag 30 juli 2021 zijn wij als de Zonnebloem (een landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het welzijn van mensen met een fysieke beperking door leeftijd, ziekte of handicap) afdeling Staphorst met 16 personen naar de Zandsculpturen in Elburg geweest. Daar wij één maal per jaar een 1 op1 uitje organiseren wilden we naar Garderen maar deze was helaas volgeboekt. Gelukkig bedacht Jentje Stegeman, bestuurslid activiteiten de prachtige Bijbelverhalen in Zand te Elburg waar we wel terecht konden. Daar het restaurant nog gesloten was werd besloten zelf koffie/thee en cake mee te nemen. We vertrokken met de deelnemers en vrijwilligers vanuit Staphorst met de auto’s richting Elburg. Bij aankomst hebben we met z’n allen eerst bij de auto’s koffie/thee gedronken met een heerlijk plakje cake. Daarna maakten we een wandeling langs de Zandsculpturen.

Wie eerder zandkastelen bouwde met emmer en schep, hebben hun ogen uitgekeken aan de prachtige bouwwerken die daar stonden opgesteld. Het thema’s was Bijbelverhalen in Zand, één van de grootste binnen-zandprojecten. Ook Staphorst kwam in beeld. De deelnemers en vrijwilligers hebben genoten van de werken. 

Na dit gebeuren zijn we rond vier uur weer vertrokken richting een restaurant waar we afsloten met een etentje welke een ieder goed deed smaken.  

Het doel was en hopelijk zijn we er dan in geslaagd om de deelnemers een leuke dag te bezorgen.