De zomervakantie is voor veel kinderen weer aangebroken! Een tijd van rust, ontspanning en voor velen een mooie vakantiebestemming. Helaas is het voor veel kinderen, ook in onze eigen gemeente, niet mogelijk om op vakantie gaan. 
Om te laten zien dat deze kinderen niet worden vergeten, hebben de samenwerkende diaconieën van ‘de Bron’, ‘de GKV Staphorst’ en ‘de Rank’, samen met Humanitas voor de tweede keer een goed gevulde tas (beschikbaar gesteld door Kerk in Actie) bezorgd bij deze kinderen.

De afgelopen periode zijn er vele giften binnengekomen en is er binnen de kerken gecollecteerd om geld in te zamelen. Ook heeft de werkgroep een aantal lokale ondernemers benaderd met de vraag om een bijdrage te leveren. 

Zodoende hebben ruim 100 (!) kinderen afgelopen weekend, bij de start van hun vakantie, een tas vol attenties ontvangen. Afgestemd op de leeftijd en het geslacht van de kinderen is de tas gevuld met een aantal speelgoedartikelen, maar ook met een boek en een tijdschrift welke beschikbaar zijn gesteld door de Bibliotheek Staphorst. Ook de supermarkten Boni en Poiesz hebben een bijdrage geleverd, alsmede zwembad ‘de Broene Eugte’. Zo kunnen de oudste kinderen gaan zwemmen in de vakantie! Daarnaast vonden de kinderen diverse cadeaubonnen in hun vakantietas.

Via deze weg wordt iedereen bedankt voor zijn/haar (financiële) bijdrage en wensen we alle kinderen een welverdiende vakantie!