Hardlopen is populair en wordt door jong en oud beoefend.  Maar hardlopen is ook een blessuregevoelige sport. 80% van de lopers krijgt vroeg of laat te maken met een blessure. Bij Ter Harmsel fysiotherapie in Staphorst zien ze veel beginnende- en professionele hardlopers met hardloopblessures.

“Veel hardloopblessures worden veroorzaakt door een verkeerde looptechniek, verkeerd schoeisel of een verkeerde trainingsopbouw”, aldus sportfysiotherapeute Rosan Brand.  “Maar om een goede diagnose te kunnen stellen en een  heel gericht behandelplan te kunnen maken moet je alle factoren die de hardlooptechniek bepalen nauwkeurig onder de loep nemen.  Om die reden hebben wij bij Ter Harmsel een unieke en zeer uitgebreide hardloopanalyse ontwikkeld; de Hardloopanalyse Pro. Dit is niet een standaard analyse zoals vaak door praktijken of winkels wordt aangeboden, maar een zeer uitgebreide professionele analyse voor zowel de wedstrijdloper als de beginnende hardloper.  

We brengen alles in kaart. Zo doen we naast het fysiotherapeutisch onderzoek  een biometrisch onderzoek, dynamische voetdrukanalyse, balansmeting, spierkrachtmeting en meting van de explosiviteit van de beenspieren, schoenanalyse en videoanalyse met high speed camera’s en een nauwkeurig meetsysteem op de loopband. Al deze gegevens verwerken we in een persoonlijk rapport met waardevolle aanbevelingen, tips en oefeningen. De loper kan er dus direct mee aan de slag en wij kunnen daarbij helpen”, aldus Rosan Brand. Ter Harmsel werkt hierbij nauw samen met podologen van Podototaal en Stadtmuller voor eventuele zool-/schoenaanpassingen als ook met Runnersworld Hoogeveen voor schoenadvies.

De Hardloopanalyse Pro is zowel voor lopers met blessures als ook voor lopers die hun hardlooptechniek eens nauwkeurig onder de loep willen nemen. De analyse duurt een uur en kost 150 euro. Wanneer er klachten zijn en deze direct gerelateerd zijn aan het hardlopen zijn er vergoedingsmogelijkheden.

Diverse lopers zijn al getest met de Hardloopanalyse Pro en zijn erg enthousiast over de uitkomsten. “We voorzien hiermee in een duidelijke behoefte. We vinden het geweldig dat we hierdoor lopers kunnen helpen om goed inzicht te krijgen in hun looptechniek en zo handvatten kunnen geven om zonder klachten te kunnen blijven hardlopen”, aldus praktijkeigenaar Wim ter Harmsel. 

Aanmelding voor de Hardloopanalyse Pro kan telefonisch (0522-291950) of via mail: info@fysioterharmsel.nl.

YouTube video