Na ruim acht jaar nemen Betty Hoogeveen en Hennie Luten afscheid als bestuurders van de stichting Staphorster Stipwerk. Greetje Janssen (voorheen algemeen bestuurslid) neemt de voorzittershamer over. Daarnaast worden er aan het huidige bestuur vier nieuwe leden toegevoegd: Karla Bolks, Betsie Klaseboer, Evert van Amerongen en Riek van der Bor. Een brede basis voor de toekomst wordt met deze veranderingen gelegd.

Stichting Staphorster Stipwerk heeft in het afgelopen jaar hard gewerkt aan de organisatieontwikkeling voor een volgende groeistap. Betty Hoogeveen heeft hierin als bestuurslid en kartrekker een grote rol gespeeld. Betty heeft zich lange tijd aan Staphorst verbonden, eerst als beleidsmedewerker voor de gemeente Staphorst, daarna heeft ze de Stichting Staphorster Stipwerk mede opgericht en zorggedragen voor het erfgoedzorgplan en plaatsing van het Staphorster Stipwerk op de UNESCO Werelderfgoedlijst voor het nationale immateriële erfgoed. Ter overdracht heeft Betty een nieuw bestuur weten neer te zetten en samen met de vakdrukkers heeft ze werkgroepen gevormd waar de verschillende aandachtspunten van de stichting worden uitgewerkt: traditioneel stipwerk, eigentijds stipwerk, vakdrukkers en PR & communicatie. Door het aftreden van Betty gaat de stichting een zeer gewaardeerd en betrokken bestuurslid missen. 

Vanaf 2014 betrok Hennie Luten de functie van voorzitter waar ze voor Staphorst een uithangbord was als het ging om een positief geluid over de kleurrijke cultuur, maar bovenal het stipwerk. Op de weg naar de plaatsing op de lijst van het immaterieel erfgoed toe heeft ze vakinhoudelijk bijgedragen door te helpen met de ontwikkeling van het boek Kleurrijk Gedrukt, over de oorsprong en ontwikkeling van het Staphorster Stipwerk, geschreven door Dirk Kok. Dit boek is de basis van de vakopleiding Staphorster Stipwerk. De vakopleiding is een van de pijlers van het erfgoedzorgplan en de stichting heeft in de afgelopen 6 zes jaar bijna 75 vakdrukkers opgeleid welke vanuit verschillende hoeken van Nederland de jaaropleiding volgden. Met Hennie haar talent en professie voor organisatie en PR heeft het Staphorster Stipwerk de afgelopen jaren veel positieve aandacht getrokken. Greetje Janssen gaat haar opvolgen. Greetje is een van de eerste ambachtsvrouwen die de vakopleiding gevolgd heeft. 

Het huidige bestuur gaat door de nieuwe constructie meer ondersteund worden door meerdere ambachtsmannen en -vrouwen, waardoor de taken evenredig worden verdeeld. Voor 2021 is de stichting, net als de rest van Nederland, in afwachting van de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Door de lockdowns in verband met het virus zijn er in 2020 nauwelijks workshops gegeven. Wel staat er voor 2021 de ontwikkeling van een stipwerkatelier op het programma. Bij Museum Staphorst wordt een ruimte gecreëerd waar ambachtsmannen en -vrouwen zichtbaar aan het werk kunnen met hun eigen projecten. De ruimte zal aansluiten op de binnenplaats van het museum waardoor we bezoekers de gelegenheid bieden om activiteiten van de Stichting Staphorster Stipwerk te bezichtigen.