Op maandag 15 en dinsdag 16 maart van 07.30 uur tot 21.00 uur zijn het Dienstgebouw Hervormde Gemeente Rouveen-Staphorst (Oude Rijksweg 450) en de Sporthal (Hoogeweg 21) open, vooral voor kiezers die door het coronavirus tot risicogroepen horen.

Erg druk was het vandaag nog niet. In de sporthal wordt je welkom geheten door een vrijwilliger die controleert of je de handen desinfecteert en de gezondheidscheck doet (Nee, geen gedoe met wattenstaafjes, m/v stelt je gewoon een vraag).

Dan mag je door naar de stemruimte, de controleur van stempas en ID zit achter achter een dik strakgespannen kogelwereld plastic doorzichtig scherm net als de aangever van de stembiljetten. Bij de uitgang (nee niet de deur waardoor je binnenkwam) zit de controleur die er op let of je stembiljet daadwerkelijk in de stemklik wordt gedeponeerd.

Maar er is meer….helemaal uniek is dat je dit jaar een rood potlood krijgt die JE MEE NAG NEMEN NAAR HUIS! Het kan niet op, vorige keer stond er een bak met snoepgoed en nu een bus desinfectiemiddel…

We waren niet de enige die een foto maakten. Een fotograaf van internationaal persbureau Reuters stond met camera op statief te wachten op de eerste stemmer in traditionele kledij. Iedereen keer als er TweedeKamerverkiezingen zijn zorgt Reuters ervoor dat Staphorst bij internationaal publiek onder de aandacht wordt gebracht. Alhoewel dat sinds de komst van internet en weblog-staphorst.nl allang wereldwijd verspreid wordt…

Hoe u er ook over denkt, ga in ieder geval stemmen en als je zelf niet kunt regel dan dat iemand anders het voor je doet. Kopie van ID-bewijs en handtekening op de stemkaart is genoeg.