In de gemeente Staphorst worden ieder jaar prachtige evenementen georganiseerd. Kijk alleen maar in deze weken: Truck- en Tractorpulling, Balloonfair, de Munnikenweek in Rouveen of het Rievesterfeest in IJhorst. Ongetwijfeld vergeet ik er nog een paar. Mooie evenementen waar heel veel vrijwilligers betrokken zijn bij de organisatie.
door wethouder Jan Carlo Bos
Op veel activiteiten zijn ook de mannen en vrouwen in de ‘rode jassen’ aanwezig, oftewel het Rode Kruis Staphorst. Inwoners uit onze gemeente die aanwezig en beschikbaar (!) zijn om, mocht deze situatie zich voordoen, ingezet kunnen worden.
Omdat ik benieuwd was naar hun werk mocht ik vrijdagavond een avondje meelopen met Jan Timmerman en Albert Troost tijdens de feestavond van de Munnikenweek in Rouveen.
Met veel enthousiasme vertellen ze over hun taak. De groep van Rode Kruis Staphorst bestaat uit 18 vrijwilligers die ingezet kunnen worden op activiteiten en evenementen in onze gemeente. In de winterperiode (pakweg oktober tot maart) krijgen ze op dinsdagavond trainingen en worden ze bijgepraat over (medische) ontwikkelingen. Wat als er iemand onwel wordt? Hoe moet je handelen bij botbreuken etc. Vanaf eind maar / begin april start het ‘evenementen-seizoen’ en worden ze gevraagd op (echt) heel veel evenementen om aanwezig te zijn.
Ik vond het mooi om mee te lopen. Ze staat in contact en kijken/lopen rond. Waardering voor het werk wat ze doen. Ik ben ook onder de indruk over wat ze tijdens evenementen meemaken. Ze zijn belangrijk en onmisbaar voor onze activiteiten en evenementen in onze gemeente. Ze zijn aanwezig voor het geval dat ze nodig zijn, maar het liefst hoeven ze niet ingezet te worden.
En de jeugd in Rouveen? Die heeft gisteravond -zonder grote noemenswaardige gebeurtenissen- een top feestavond gehad!
P.s. Mocht je geïnteresseerd zijn in het werk van het Rode Kruis Staphorst? Laat het vooral weten aan een van de mensen van het Rode Kruis. Je bent altijd van harte welkom!