Bericht uit het zwembad van Staphorst

Wauw, wat ligt onze waterglijbaan er mooi bij in het zonnetje. Klaar om gebruikt te worden, maar we moeten nog even wachten op de keuring. Dit gaat dinsdag 23 juli plaatsvinden, daarna hopen we de hele zomer te genieten van deze gave glijbaan! Duimen jullie met ons mee dat de keuring goed gaat?? Einde bericht.


Ergens in 2008 is het buitenbad van zwembad Staphorst definitief gesloten wegens te hoge kosten. Er is tot nu toe van alles gewijzigd aan de buitenruimte om de kinderen toch naar buiten te krijgen om te ravotten en andere leuke dingen te kunnen doen. Deze buitenglijbaan is dan ook een geweldige opsteker voor de bezoekers. In ‘oude tijden’ waren er buiten 3 baden (waarvan 1 het pierebadje werd genoemd)  en een kiosk waar versnaperingen aan de badgasten werden verkocht. Vanaf de kiosk had je tevens een geweldige aanloopbaan om gang te maken en dan met volle snelheid het diepe bad in te duiken. Je hoefde onder water geen slag te maken om de overkant te bereiken. Dit ging vaak onder toezicht van vele medebadgasten en soms ging er een meute direct achter elkaar de plomp in. In die tijd echt een belevenis, daarvoor hoefde je niet uit te wijken naar baden in andere plaatsen.