Op 4 juli is de zomeravondcompetitie weer te gast in Rouveen voor een klassiek ‘rondje om de kerk’. Wielrenners uit de wijde regio gaan de strijd met elkaar aan voor de winst van de dag. En natuurlijk voor de punten voor het klassement van de zomeravondcompetitie.

De wedstrijd in Rouveen is de 7e wedstrijd in een competitie over 10 wedstrijden. Het parcours staat garant voor een mooie strijd. De start is op ‘de Diek’, waarna het peloton tussen de weilanden de snelheid flink kan opvoeren. Een scherpe bocht naar rechts brengt de renners op de Kruumteweg, die weer aansluit op de Oude Rijksweg. Hier zorgen de klinkers, boerderijen en vervolgens de kerk voor mooie plaatjes.

In de eerste week van juli is het ook feestweek in Rouveen. Het publiek mag zich verheugen op een mooie sportavond waarbij lokale wedstrijdrijders het opnemen tegen sterke amateur en elite wielrenners, topschaatsers, skeeleraars en mountainbikers. Voor sterke toerfietsers is de zomeravondcompetitie een mooie kans om eens te proeven aan het rijden van een wedstrijd. De wedstrijden beginnen om 18.15 uur voor de jeugd. Om 19.00 uur starten de senioren voor hun wedstrijd in de A- of B-klasse.

De organisatie van de zomeravondcompetitiewedstrijden in Staphorst en Rouveen zijn in handen van enthousiaste vrijwilligers van WTC Staphorst-Rouveen en WV de Noordwesthoek. De inschrijving voor deelnemers verloopt via www.knwu.nl. Informatie over deelnemen en inschrijven is te vinden op www.zomeravondcompetitie.info.