Het is weer bijna zover: de jaarlijkse Munnikenweek in Rouveen staat voor de deur! Van 30 juni tot en met 6 juli wordt ons mooie dorp omgetoverd tot een bruisend feestterrein waar jong en oud samenkomen voor een week vol ontspanning, traditie en vermaak.

De week begint op zondag 30 juni om 19:00 uur met de Zomerzangavond met het thema Gods verhaal gaat door! Samen zingen in de tent. Iedereen is welkom!

Op dinsdag 2 juli is de officiële opening van de Munnikenweek om 18:00 uur. Tussen 18:00 en 18:30 kunnen de kinderen een gratis ijsje ophalen. Daarna begint om 18:30 uur de traditionele Handelskeuring Rouveen. In dit geval zelfs de 25e jubileumeditie. Alle informatie omtrent de Handelskeuring vind je op www.handelskeuring.nl.

Woensdag 3 juli om 14:00 uur begint de kindervoorstelling in de tent voor de groepen 1 t/m 4 met de Magic Angelique & De Piraten Show. Samen op zoek naar de Piratenschat. ’s Avonds om 20:00 uur is er de toneelavond waarbij Toneelvereniging Munnikenslag Rouveen in vier bedrijven een unieke klucht op het toneel brengt, dit met een lokaal tintje in een lokaal tentje. Inloop vanaf 19:30 uur.

Op donderdag 4 juli beginnen we om 18:15 uur met de Wielerronde van Rouveen met het rondje om de kerk. De ‘Diek’ wordt afgesloten voor dit evenement. Om 19:00 uur beginnen de A en B rijders.

Tegelijkertijd begint om 18:45 uur in tent de Pubquiz kids voor de groepen 5 t/m 8. De quiz wordt in teams gespeeld. In de verschillende rondes wordt de kennis van de teams op de proef gesteld.

De avond wordt om 21:00 uur afgesloten met de voute Muziekbingo. Een gezellige avond met verschillende rondes die bestaan uit verschillende muziekstijlen. Om de avond extra feestelijk te maken wordt iedereen verzocht in zijn of haar meest foute outfit te komen.

Vrijdag 5 juli om 13:30 uur staat de Workshop bloemschikken op het programma. Deze wordt dit jaar gegeven door Via Flora. Lekker creatief bezig zijn met bloemen en na afloop je creatie meenemen naar huis.

Om 19:00 uur start de Oldtimerrit voor een rondje door de omgeving van Rouveen. Vanaf 18.00 uur worden de klassieke voertuigen tentoongesteld op en rond het Kerkplein. Kom de voertuigen gerust van dichtbij bekijken en maak dan gelijk even een praatje met de eigenaar.

De avond wordt feestelijk afgesloten in de tent met de band STEAM SISTER. Deze zes vrouwen blazen jou, jouw vrienden én de complete tent omver met hun energieke show vol glitters, stoom en neon. Tussendoor staat DJ Erik Docter aan de draaitafel.

Op zaterdag 6 juli start al heel vroeg weer het mannenontbijt om 07:30 uur in de tent. Het thema is Man, kom eens tevoorschijn waarbij het de bedoeling is dat je je laat uitdagen tot iets anders dan dat je gewend bent.

Om 12:30 uur starten de 1e deelnemers van de Funrun met een route van ca. 5 km rondom en door het dorp met allerlei obstakels en hindernissen door water, modder en zand. Het woord FUN staat voorop, dus geen wedstrijd maar gewoon lekker lopen, klimmen en klauteren.

Vanaf 16:00 uur start het Foodfestival naast de tent waarbij iedereen kan genieten van heerlijke gerechten bereid door de Patrijs. Een gezellige middag waarbij jong en oud zich vermaken onder het genot van een hapje en een drankje.

Ook deze avond wordt feestelijk afgesloten met dé meest Legendarische partyband van Nederland; Legends! Zet je schrap voor RAMMERS van hits, de HARDSTE meezingers en een EXPLOSIE aan energie. Tussendoor staat DJ Roelof aan de draaitafel.

Het programma kan deels worden gewijzigd in verband met de prestaties van Nederland op het Europees Kampioenschap in Duitsland. Zodra hier meer duidelijkheid over is zullen we dit communiceren via onze website en social media kanalen. Daar vind je ook meer informatie over het programma en de activiteiten.

We hopen op een zeer geslaagde feestweek!
Bestuur Dorpsvereniging Munnikenslag