Kampen – op 15 juni werd het Nederlands Kampioenschap acrogym georganiseerd. Van Sv Rouveen mocht één team hieraan deelnemen, wat leden uit Meppel en Nieuwleusen bevat. Het kwartet, bestaande uit Marijke Paya, Nadiah Holtland, Irene Schuurman en Valerie van der Horst, mocht als laatste team van de dag in actie komen. Zij kwamen uit in de D-lijn, waarbij ze een combinatie-oefening laten zien met zowel balans- als dynamische elementen.

Onder luid applaus van de supporters zetten de dames een strakke oefening neer. Hiermee behaalden zij een puntentotaal van 23,170. Dit was genoeg voor een eerste plek, waardoor zij zich Nederlands kampioenen mogen noemen. Hiermee eindigt het wedstrijdseizoen, maar zal er verder getraind worden voor de Grote Gymshow van Sv Rouveen in november.

Door Irene Barten

Foto’s © Isis van de Put