De EHBO-ers hebben hun jaarlijkse oefening gehad bij Klaas Mulder Verhuur B.V.

Ieder jaar organiseert de activiteitencommissie een oefening voor de leden van de EHBO vereniging. Dit jaar stelde Klaas Mulder Verhuur BV hun bedrijfshal ter beschikking. De avond werd opgedeeld in twee gedeelten en zo konden verschillende situaties worden geoefend. De verschillende situaties werden nagespeeld door leden van Lotuskring “De Blauwvinger” uit Zwolle.

Situaties die onder ander nagespeeld werden zijn verbranding door een heater, stroomletsel, flauwte en een bovenarmbreuk. Ook werd er ingespeeld op een actueel onderwerp en werd een letsel  nagespeeld met iemand met een taalbarrière. En werd er een uitstapje gemaakt iets wat net niet binnen de EHBO valt maar wat wel realistisch is. Hierbij werd een situatie nagespeeld waarbij iemand die, met een valharnas aan, op hoogte aan het werk was. Deze persoon verloor zijn evenwicht en hing net boven de grond. Omdat het niet veilig was dit door een lotus te laten spelen werd hier een pop voor gebruikt.

Al met al een leerzame oefening met situaties die je in de praktijk tegen kunt komen. De leden hebben zo hun kennis weer op kunnen frissen.

Lijkt het u ook leerzaam om te kunnen handelen in een situatie met gewonden?

Meld u dan aan voor de beginnerscursus door een mail te sturen naar Jantje Troost, secretariaat@ehbostaphorst.nl. De beginnerscursus start op 23 september.