Het is een jaarlijks terugkerend gebeuren op de tweede zaterdag in juni en dit jaar wordt het voor de 26e keer verreden. De motorclub AMBC uit Staphorst organiseert weer de Stien Eelsingh rit waar tientallen motoren met zijspan en enkele oldtimer auto’s aan meedoen. Als passagier in deze voertuigen een groep minder- valide kinderen die een geweldig dagje uit wordt bezorgd.

Zaterdag 8 juni staat het vertrek zoals gewoonlijk weer gepland om 10.00u bij uitgaanscentrum Kisteman aan de oude rijksweg in Staphorst. De tocht gaat dit jaar met een mooie omtrekkende beweging en enkele pauzes richting het Drentse Ruinen. Daar wordt bij het vogelpark Ruinen de middagpauze gehouden en zal de AMBC catering alle deelnemers en ouders/ begeleiders voorzien van een heerlijke lunch. De terugweg wordt wederom via een mooie route gereden en de finish ligt tenslotte weer bij uitgaanscentrum Kisteman in Staphorst waar de stoet aan het eind van de middag zal arriveren.

Kom ook aan Diek staan
Deze dag is een feest voor de kinderen waar men het vaak al weken van te voren over heeft. Men vind het geweldig om te zwaaien naar belangstellenden langs de kant van de weg en je ziet ze genieten. Eenieder is dan ook van harte welkom om aanstaande zaterdag om 10.00u het konvooi uit te zwaaien. Men vertrekt vanaf de parkeerplaats van Kisteman richting IJhorst en rijdt de gehele Gemeenteweg over tot aan Halfweg. Het zou geweldig zijn voor de kinderen als er veel publiek staat.

Zoals bij veel van dergelijke evenementen wordt ook deze dag mogelijk gemaakt door vele sponsoren. De AMBC en de organisatie van de Stien Eelsingh rit wil op voorhand alle helpers, zijspanrijders en sponsoren dank zeggen voor hun inzet. Zonder deze hulp is het organiseren van een dergelijke dag onmogelijk.