“Bid met ons.” Dat was het verzoek van een Eritrese broeder aan een medewerker van Open Doors. “Wat kunnen wij verder nog voor jullie doen?” vroeg dezelfde medewerker. “Nee, nee, broeder,” zei de man die te maken had gehad met zware vervolging. “Dit is het: Bid met ons!”

Een vraag om gebed vanuit de vervolgde kerk. Misschien vergeten wij, in het vrije Nederland, weleens hoe enorm krachtig gebed is. Maar het is en blijft het belangrijkste dat we kunnen doen voor vervolgde christenen. Daarom geeft de werkgroep van Staphorst/Rouveen graag gehoor aan de oproep van Open Doors om de ‘Nacht van Gebed’ ook hier te organiseren.

De ‘Nacht van Gebed’ vindt plaats op vrijdag 31 mei van 20.00 tot 24.00 uur in ‘De Bron’, Churchilllaan 2 in Staphorst.

Inloop met koffie/thee vanaf 19.45 uur. Er wordt gekeken naar filmpjes met ervaringen uit verschillende landen die staan op de Ranglijst Christenvervolging. Er wordt geluisterd naar korte meditaties, verzorgd door predikanten vanuit verschillende kerken. Er zijn verhalen van anderen die eigen ervaringen delen met de vervolgde kerk. Er wordt gezamenlijk voorbede gedaan voor de verschillende landen en er is ruimte voor stil gebed. Dit alles wordt omlijst met zang en muziek.

Ben jij erbij? Weet je welkom! Voel je vrij om in stilte later aan te sluiten of eerder te vertrekken.

Ons gebed doet ertoe.