Bericht van de organisatie
: Doorzettingsvermogen
We zijn super trots én zeer zuinig op de onderscheidendheid van ons CH Rouveen. Een paardenconcours op het gras waar gastvrijheid en saamhorigheid door iedereen gevoeld wordt. Een ambiance die ieder jaar opgebouwd wordt door een groep zeer gemotiveerde jonge vrijwilligers uit het dorp. Een locatie midden in de gemeenschap, direct bij het centrum van het dorp. Het traditionele concept met mooie springpaardensport, tuigpaardensport en de stoelendansshow van onze ponyruiters.
In de kracht die we voelen, sterk verweven met de oorsprong van ons bestaan, schuilt ook onze kwetsbaarheid. Net als iedereen die op het land en in de natuur werkt, zijn we afhankelijk van het weer en de bodem. Met dat risico en deze variabele spelen we ieder jaar weer als organisatieteam. We weten het, en het is super confronterend en teleurstellend als het soms misgaat en we moeten besluiten om af te gelasten.
Tegelijkertijd staan we in een traditie van meer dan 60 jaar CH Rouveen, en de toekomst van ons evenement zal nooit bedreigd worden door iets teveel regen in dit ene (voor)jaar! We slikken een keer, schudden met de kop, schoppen tegen de dichtstbijzijnde emmer die op het gangpad stond, mompelen even binnensmonds, slapen een nacht en richten ons vizier op CH Rouveen 2025. We weten zeker ook dan weer te mogen rekenen op jullie allemaal: sponsoren, vrijwilligers, deelnemers, officials en publiek.
Het beste moment voor CH Rouveen zou komend weekend zijn. Dat mag niet zo zijn. Maar één ding is zeker: het op één na beste moment is volgend jaar. En daar gaan we voor.
Organisatieteam CH Rouveen
Annika, Clariska, Berend, Emmeleen, Harm Jan, Henk, Margit, Miranda, Ruben