Zaterdagmiddag mocht ik aanwezig zijn bij de opening van een nieuwe locatie van Verloskundigen Staphorst Rouveen e.o. aan de Kerklaan in Staphorst. Voor mij een mooie gelegenheid om bij de opening dank en waardering uit te spreken voor het werk van de verloskundigen in onze gemeente.

Want het werk van een verloskundige is veelzijdig. Je moet invoelend zijn, stressbestendig, doortastend en flexibel. Het werk heeft impact en draagt grote verantwoordelijkheid. Betrokken zijn bij zwangerschappen en geboorten van nieuw, ontvangen en uniek leven. Het meest wezenlijks en puur. Het is soms spannend, niet zonder zorgen of risico’s en -wanneer alles goed mag gaan – geeft het ook dankbaarheid en voldoening.

Daarom dank en waardering voor onze verloskundigen; Dorien, Elsbeth, Heidi, Janneke en Jeanette met hulp en ondersteuning van Ina, als praktijkassistente. Voor het werk wat zij doen in onze samenleving.

Hoe mooi en belangrijk is het dat wij een verloskundigenpraktijk hebben in onze gemeente. En prachtig dat er nu een mooie nieuwe locatie in gebruik genomen kan worden. Letterlijk, midden in onze samenleving.

Fijne en goede jaren toegewenst!

Wethouder Jan Carlo Bos