Liefhebbers van paarden en het platteland kunnen volop genieten tijdens CH Rouveen. Op zaterdagmiddag 1 juni is er voor ieder wat wils, of je nu wilt genieten van paarden en pony’s, graag er bij bent als het gezellig is in het dorp of een kind bent dat graag speelt in een grote zandbak, op het speelkussen, een keer pony wilt rijden, of een workshop wilt volgen.

Het organisatieteam van CH Rouveen richt zich dit jaar weer op liefhebbers van alle leeftijden uit Rouveen en omgeving, die graag dit kenmerkende plattelandsevenement bijwonen. Natuurlijk zijn ook de traditionele elementen die het Rouveense paardenconcours uniek maken weer aanwezig; zoals de lintendames in prachtige klederdracht, de stoelendans van ponyclub De Vlugge Viervoetertjes en de afwisseling van spring- en tuigpaardensport.

Een hoogtepunt van het evenement is altijd de stoelendans, die om 13.30 uur begint. Vanaf 14.00 uur zijn er gratis workshops voor kinderen tot circa 12 jaar. De wedstrijden voor de springpaarden starten om 8.00 uur, terwijl de eerste tuigpaardenrubriek om 12.15 uur begint en de laatste om 17.00 uur plaatsvindt.

Voor deelnemers aan het springconcours staat Rouveen bekend om zijn grasbodem en prachtige sfeer. Het is een uitstekende gelegenheid voor springpaarden in opleiding om ervaring op te doen en zichzelf te presenteren aan potentiële kopers. Ook de tuigpaardstallen zijn in grote aantallen aanwezig in Rouveen. Dit is een van de eerste buitenconcoursen van het seizoen, waardoor er vooral veelbelovende jonge tuigpaarden te bewonderen zijn. De locatie is zoals altijd aan de hoek van de Scholenweg en de Gorterlaan, direct bij het centrum van Rouveen.