In mei sloot de Reanimatiegroep Staphorst het voorjaarseizoen af met een gezamenlijk etentje.

De afgelopen periode zijn er wisselingen geweest van de instructeurs en de vrijwilligers. De groep, die jaarlijks vanaf januari tot half april en van september tot half november staan  wekelijks 4 avonden klaar om de reanimatiekennis over te brengen om zodoende de  cursisten te leren hoe je in bepaalde situaties kunt handelen.

Tijdens het etentje werden Abel Pot en Henk Wassens in het zonnetje gezet. Gezien hun leeftijd en gezondheid hebben zij samen besloten het stokje te willen overdragen aan jongere instructeurs en vrijwilligers.

Henk heeft sinds het behalen van zijn  EHBO-diploma, (in 1974) volop zijn kennis kunnen overdragen. Henk was 23 jaar lid en bestuurslid bij de Lotuskring Blauwe Vinger Zwolle. Tijdens deze periode was hij ook werkzaam op de ambulance als vrijwilliger. In 2017 is Henk gestopt als Lotus en bij het RKK gekomen. Een poosje later begon Henk het werk toch te missen en is hij als vrijwilliger begonnen bij de Reanimatiepartner Staphorst in Staphorst. Henk geeft zelf nu aan dat het goed is om op 82-jarige leeftijd te stoppen en kijkt met voldoening terug op 50 jaar “dienstjaren”

Abel kan eveneens terugkijken op een lange loopbaan. In 1982 begon Abel zijn eerste herhalings- en basiscursussen te geven bij de Postgiro in Leeuwarden. Daarna volgden Dokkum en omstreken. In verband met zijn verhuizing en het beëindigen van zijn baan bij de Postgiro begon hij daarna zijn werkzaamheden in Meppel, Steenwijk en Staphorst als EHBO-instructeur.

Abel geeft zelf nu aan dat het goed is om te stoppen om alleen verder te willen gaan als vrijwilliger bij de Stichting Welzijn Staphorst en het afnemen van jeugdexamens bij 5 basisscholen in Staphorst. Misschien dat hij het laatste ook in het komende jaar wil beëindigen.

 Hij kan eveneens ook met een voldaan gevoel terugkijken op de ontwikkelingen, waaraan  hij ook mede heeft bijgedragen, bij de Reanimatiepartner Staphorst.

Op dit moment zijn er 720 leden die trouw elk jaar komen om de herhalingen te volgen.

Mede door de vele publiciteit omtrent het reanimeren hangen er nu al 40 AED’s in Staphorst.

 Heeft u ook belangstelling ?

U kunt zich voor inlichtingen en het aanmelding  zich wenden tot  hartstichting-staphorst@outlook.com

Gerrie Lambert Abel Henk. Margrieta Henrieke Mieke Clarie. Annemarie Janny en Betsie. Johan ontbreekt op de foto