De derde avond en tevens de eerste avond “IJhorst” is alweer voorbij.
Het was goed weer en het was weer goed om in IJhorst te zijn. Schrijver van dit stukje heeft genoten en we menen te weten dat ook het legioen elke avond weer plezier aan de wandeling beleefd.

Ai mensen, hadden we een groot weiland ter beschikking om te parkeren, levensgrote borden met een P aan de Heerenweg en toch stond de Kerkweg en alles om en nabij de Reesthof nog stampvol met auto’s.  Ja, wij kennen dat, wandelen is prima maar we willen graag zo dicht mogelijk bij de start parkeren, dat zie je bij elke wandeltocht.  Typisch volk die wandelaars 😊

IJhorst is altijd zeer bewerkelijk voor de organisatie, vele pijlen moeten opgehangen worden en later natuurlijk ook weer netjes worden verwijderd. En die overstapbankjes is barre  lastig als je met de fiets bent…  ik weet nog, in de tijd dat onze Gerrit er nog bij was, dat zijn hele fiets over de kop ging, de fietstassen met al die pijlen over de grond. Gerrit blijft altijd netjes maar toen !?!

Vanaf deze kant willen wij Univé hartelijk dank zeggen voor de heerlijke grote bananen, heb er stiekem een aantal in de fietstas gedaan, zo lekker onderweg. BEDANKT

Op de 10 kilometer route deden er vandaag een kleine honderd mee, we stellen het zeer op prijs als we wat reacties mogen ontvangen over de route, hier en daar een beetje hoog gras, maar een mooi stukkie daar bij de Wijk toch? Stuur uw reactie naar : info@swos.nu

Dat betekend dat de rest van het legioen natuurlijk de 5 km route hebben gelopen, deze was vandaag aan de ruime kant: 5874 meters! En toch waren de eersten ( een paar jonge meiden) binnen het uur terug bij de finish. Best knap want dan loop je toch maar zo 6 km per uur.

De eindstand vandaag is geworden 1412 deelnemers. Niet slecht maar het kan nog wel een stukkie beter. Vorig jaar mochten we na vijf avonden 1635 deelnemers noteren. Ach lieve mensen dat willen we dit jaar toch zeker verbeteren?  In 2019 mochten we zelfs 1780 deelnemers noteren!

Morgen de tweede avond in IJhorst. De Start is dan bij de Vossenburcht 

Parkeren is geen probleem, vanavond na de wandeltocht nog even met de eigenaar een rondje gemaakt met zo’n  golfkarretje, tjonge wat is dit een geweldig groot terrein, hoorde iets over 15 bunder! Onze parkeerwachters zullen u weer netjes op de plek brengen. De startlocatie, waar ook morgen nog weer ingeschreven kan worden, is in de kantine bij het zwembad.

Nu afwachten hoe het weer morgen is, er zou wat water kunnen vallen, maar weet dat het meeste naast u terecht komt.

De wandeltocht van morgen geven we een naam: de parkentocht! De vijf kilometer wandelaars hebben één park in de route en de tien kilometer wandelaars twee parken! Ook voor deze avond willen wij u meegeven dat de tien kilometer een echte aanrader is. Daar hebben we dan ook een extra plekje voor een kleine traktatie ingebouwd.

Allen hartelijk bedankt voor uw komst naar IJhorst en we hopen u allen morgen nogmaals te zien in de Rieverst.  WELKOM!

Bijgaande foto’s ontvangen van een lieve wandelaarster.

 Stichting wandel Organisatie Staphorst.