Afgelopen zaterdag de handen uit de mouwen gestoken tijdens een Opruimdag Berendsland. Een speciale ochtend die is georganiseerd door Woonstichting VechtHorst en de gemeente Staphorst, met als motto: Wonen doen we samen!
Samen met de bewoners aan Berendsland hebben we tuinen opgeknapt, oude spullen weggegooid en zwerfval in de omgeving opgeruimd.
Ook Stichting Welzijn Staphorst, Humanitas Thuisadministratie Zwolle (hulp bij thuisadministratie en financiën) en Vluchtelingenwerk Staphorst/ Dalfsen hielpen mee tijdens de Opruimdag. Femke Bloemert, energiecoach van de gemeente Staphorst, was beschikbaar om praktische energietips te kunnen geven. Ook de actie Steenbreek bleek in trek; ruil je een tuintegel in dan krijg je een gratis tuinplant.
Het was mooi om te zien dat veel buurtbewoners in actie kwamen om mee te doen aan deze opruimdag. Als dank hadden bewoners van Berendsland voor een heerlijke traktatie gezorgd bij de koffie. Kortom: een mooie ochtend!
Door Jan Carlo Bos