Op zaterdag 25 mei a.s. wordt voor het eerst een open dag gehouden op Hoeve de Roebol. Vorig jaar werd de grond van deze Hoeve verkocht aan burgercoöperatie Land van Ons en zijn er jonge opvolgers gevonden voor dit bijzondere biologische melkveebedrijf. Bezoekers kunnen tijdens de open dag ervaren hoe landbouw en natuur hier hand in hand gaan. Daarnaast is er volop ruimte om de biodiversiteit op het boerenland te ontdekken.

Hoeve de Roebol ligt in de eeuwenoude polder Mastenbroek, onderdeel van het Nationaal Landschap IJsseldelta. In 1998 hebben de toenmalige boer en boerin de overstap gemaakt naar de biologische melkveehouderij. Samen met buren kon zo een mooie plek gemaakt worden voor de vele weidevogels in de polder en kievitsbloemen in de uiterwaarden van het Zwarte Water. In samenwerking met Land van Ons wordt de biodiversiteit op en rond het bedrijf in stand gehouden en verder uitgebreid.

Wat is er te doen tijdens de open dag?
Er is tijdens de open dag van alles te beleven op het bedrijf. Zo staat er een weidevogelexcursie met de boer op het programma, en een wandeling met de boswachter door de uiterwaarden van het Zwarte Water. Ook kun je hamburgers van de boerderij eten, informatie krijgen over Land van Ons en in gesprek gaan over biologisch boeren.

Voor kinderen is er een belevenisroute uitgezet rond de Hoeve. Verder kunnen ze uilenballen pluizen, spelen in het stro en op zoek gaan naar waterbeestjes. Er is eenvoudige catering met koffie, thee, limonade etc. en je kunt producten van Land van Ons kopen. Kortom: er is voor jong en oud genoeg te beleven!

Iedereen is van harte welkom op zaterdag 25 mei tussen 10 en 16 uur op Hoeve de Roebol, Cellemuiden 37 bij Hasselt.

De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Informatie over parkeren en het programma is te vinden op www.landvanons.nl/hasselt.