De 48e Zwem4daagse in Staphorst gaat binnenkort van start!

Binnenkort is het weer zo ver! In de meivakantie van 30 april tot en met 4 mei 2024 wordt voor de 48e keer de Zwem4daagse gehouden in zwembad “De Broene „Eugte” in Staphorst. Dit jaar staat de Zwem4daagse in het teken van kleuren. De Zwem4daagse wordt georganiseerd door Reddingsbrigade Staphorst. Bij de Zwem4daagse is het de bedoeling dat je verdeeld over vier dagen in totaal 2000 meter zwemt. Per dag dus 500 meter. In totaal zijn er vijf dagen waarop je de mogelijkheid hebt om te gaan zwemmen. Je kunt dus één keer overslaan als die dag niet zo goed uitkomt, uiteraard is het geen enkel probleem als je elke dag komt zwemmen. Ook bestaat de mogelijkheid om twee keer op één dag te zwemmen.

Kleuren
De hele week staat in het thema van kleuren. Deze week zijn er leuke activiteiten te doen gerelateerd aan het thema. Onder andere het WNF, InShape en natuurlijk het zwembad verlenen hun medewerking aan dit evenement. Bij het inschrijfformulier ontvang je een leuke kleurplaat. Deze kleurplaat kun je inleveren in de week van de Zwem4daagse en daarmee is een mooie prijs te winnen. Deze prijs wordt zaterdagmiddag tijdens de afsluiting uitgereikt.

WNF
Het Wereld Natuur Fonds is ook weer van de partij. Ook in de natuur is er volop kleur te vinden. Er zijn ook verschillende diersoorten die veranderen van kleur, die in de zomer een andere kleur hebben dan in de winter of bij angst een andere kleur krijgen. Het WNF organiseert weer allerlei vragen en spelletjes waarbij de kinderen worden getest op hun kennis van de dieren en plantenwereld. Hierbij kunnen mooie dierenplaatjes worden „gewonnen‟ en verzameld.

Zwemtijden
Dinsdag start de Zwem4daagse om 13.15 uur en het zwembad is dan open tot 21.00 uur. Woensdag t/m vrijdag kan er gezwommen worden van 7.00 uur tot 8.00 uur en/of van 13.15 uur tot 21.00 uur. Op zaterdag kun je terecht tussen 13.15 uur en 16.00 uur. Tijdens de ochtenduren zijn er geen activiteiten. De avonduren zijn over het algemeen wat rustiger.

Weekprogramma
Gedurende de hele week zijn er ‘s middags en ‘s avonds verschillende activiteiten.

Dinsdag is de start van de Zwem4daagse. Deze dag is het mogelijk om jezelf nog in te schrijven. Dit kan ́s middags vanaf 13.00 uur. De wethouder opent om 13.15 uur de Zwem4daagse en iedere zwemmer kan om 13.30 uur meedoen met de warming-up van InShape (www.inshape-fitness.nl). Wees deze dag dan ook op tijd om alle festiviteiten mee te maken! Het WNF Is deze middag ook aanwezig met diverse spelletjes.

Woensdag is het de laatste dag om je in te schrijven. In de middag zijn er allerlei spelletjes. Iedereen mag hieraan meedoen. Deze spelletjes beginnen om 14.30 uur. Zorg dat je op tijd aanwezig bent.

Donderdag. Deze middag is het WNF er weer met diverse spelletjes. Daarnaast is het om 17.00 uur tijd om te gaan schatduiken. De muntjes die je opduikt mag je houden en duik je een speciale munt op dan maak je zelfs kans op een mooie prijs.

Vrijdagmiddag is het WNF aanwezig en gaan we om 17.00 uur weer schatduiken. Zaterdag is de laatste zwemdag en liggen de medailles klaar om uitgereikt te worden. Na een hele week zwemmen en 2000 meter op de teller de beloning! Ook nu zijn er weer verschillende activiteiten. WNF verzorgt deze middag allerlei activiteiten. Om 16.15 uur is de afsluiting met een grote verloting met mooie prijzen. Je deelnemerskaart is de kaart waarmee je kans maakt op deze prijzen. Om voor deze prijs in aanmerking te komen moet je echter wel bij de afsluiting aanwezig zijn. De wethouder verzorgt de afsluiting.

Naast het banen zwemmen en bovengenoemde activiteiten is er nog meer te beleven. Natuurlijk kan er elke dag na het baantjes zwemmen worden vrijgezwommen in het instructiebad (behalve de ochtenden), kan er buiten worden gespeeld op de toestellen en/of de skelterbaan, is er buiten een snoepkraam aanwezig waar ook heerlijke broodjes knakworst en hamburger te krijgen zijn en kunnen er uiteraard enveloppen getrokken worden. Verder is bijna iedere middag het WNF aanwezig, het thema dit jaar is ook daar kleuren!

De kosten voor de Zwem4daagse bedragen t/m 29 april 2024 € 8,50, inschrijven op 30 april en 1 mei 2024 kost € 9,50. We gaan er met zijn allen een mooie week van maken!

INSCHRIJFFORMULIER HIER