Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde vrijdagavond thuis tegen het 3e team van Wijhe. Roel Brakke, Jennieke Krale en Nico Drost konden met een goeie uitslag, waarbij hun directe concurrent een steekje moest laten vallen, kampioen worden.

Roel en Jennieke waren geconcentreerd begonnen en slaagden in hun missie. Alle drie enkelpartijen wisten zij tot een goed einde te brengen, voortvarend gingen beiden met elk drie winstpunten aan de haal. Ook voor Nico was het prijsschieten, alleen in één van de drie enkelpartijen moest hij zich jammer genoeg gewonnen geven. In het dubbel waren het Roel en Nico die de lakens uitdeelden, waarmee de wedstrijd met 9-1 werd gewonnen. Concurrent Emmeloord 3 liet inderdaad een steekje vallen, waarmee het kampioenschap voor Staphorst 2 een feit bleek te zijn.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde vrijdagavond ook thuis, zij moesten tegen het 4e team van Heino. In een beladen, maar sportieve ontmoeting moesten Sibrand Hassing, Jeroen Delhaas en Albert Kuiper alle zeilen bijzetten om een dreigende degradatie zien te voorkomen.

Sibrand ging voortvarend van start, met een klinkende overwinning zette hij Staphorst 1 in zijn eerste enkelpartij gelijk op een 1-0 voorsprong. Ook in zijn tweede en derde enkelpartij wist Sibrand de ijzers uit het vuur te halen, de ene partij iets moeilijker dan de andere. Voor Jeroen en Albert waren de druiven zuur. Hoewel soms nipt, wisten zij helaas geen enkele enkelpartij in winst om te zetten. Sibrand en Albert slaagden er ook niet in om het dubbel te winnen, waarmee Heino 4 de wedstrijd met 3-7 van Staphorst 1 won.

Het 1e Staphorster jeugdtafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman was afgelopen zaterdag vrij.