CDA Staphorst houdt donderdag 11 april haar ledenvergadering. Tijdens deze ledenvergadering zal Dirk Kok vertellen over volksgeloof. Ook als niet-CDA lid bent u van harte welkom om dit bij te wonen.

Rondom de jaarwisseling maken we kabaal, witte wieven, de levensbomen boven de deuren, angst voor de duisternis. Op kerstavond waart Dörck met de zeven honden rond, dus binnenblijven. Dirk Kok vertelt over hoe geloof en bijgeloof naadloos verweven waren in de samenleving. Deze verhalen werden generaties lang doorgegeven.

Tegenwoordig, met alle verlichting en toegang tot informatie, kijken we vreemd aan tegen deze oude gewoontes en mysterieuze reizende toverdokters. Maar om de verhalen niet verloren te laten gaan, vertelt Dirk Kok erover. U kunt er bij zijn, vanaf 19.45 uur staat donderdag de koffie klaar in Museum Staphorst. Om 20 uur begint het programma.