Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde afgelopen donderdag uit tegen het 2e team van GTC uit Genemuiden. Jeroen Delhaas, Albert Kuiper en Sibrand Hassing moesten zich in deze wedstrijd waar zien te maken tegen de mede concurrent in de poule. Op voorhand had het team een goed gevoel, maar het pakte iets anders uit. Zowel Jeroen, Albert als Sibrand lieten zich in hun eerste enkelpartij beetnemen door het trio van GTC 2. Gelukkig wisten Jeroen en Sibrand hierna wel het dubbel te winnen. (3-1) In de meeste enkelpartijen hierna was het GTC 2 “wat de klok sloeg”. Met enige moeite wisten Albert en Sibrand elk nog één punt te scoren. Met een 7-3 verlies keerde het Staphorster team ietwat teleurgesteld huiswaarts.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde vrijdagavond uit tegen  Tafeltennis Zwolle 7. Om hun koppositie in de poule te behouden was het voor Nico Drost, Roel Brakke en Jennieke Krale (nu met z’n drieën) zaak om voldoende punten mee naar huis te nemen. In de meeste enkelpartijen had het Staphorster trio hun tegenstanders “in de tang”. Roel en Jennieke scoorden 100%, helaas liet Nico zich in één enkelpartij met minimaal verschil de kaas van het brood eten. Het dubbel was een makkie voor Roel en Jennieke. Uitslag, 1-9 winst voor Staphorst 2.

Het 1e Staphorster jeugdtafeltennisteam van Installatiebedrijf Stegeman hadden zaterdag een drukke dag voor de boeg, er waren twee wedstrijden te gaan. Zaterdagmorgen speelde het uit tegen het 2e team van Smash uit Hattem. Naut Brakke, Mark de Witte en Ezra Drost lieten zich niet van hun stuk brengen. Naut kreeg in zijn eerste enkelpartij geduchte tegenstand, in een nek aan nek race moest hij zich in de vijfde game gewonnen geven. Zijn tweede enkelpartij wist Naut zich te revancheren. Mark en Ezra, die elk één enkelpartij en samen het dubbel moesten spelen gingen hierin met de winst aan de haal. Uitslag, 1-4 winst voor Staphorst 1.

Het jeugdteam ging ’s middags op bezoek bij TTV Kampenion in Kampen, het 2e Kamper jeugdteam was hun tegenstander. Ezra beet de spits af met zijn eerste enkelpartij. Deze partij bracht Ezra tot een goed einde, een 0-1 voorsprong. Naut en Mark wisten in hun enige enkelpartij de voorsprong helaas niet te behouden, waarmee een tussenstand van 2-1 voor Kampenion 2 werd bereikt. In de partijen hierna, het dubbel door Naut en Mark en in de tweede enkelpartij van Ezra wist het Staphorster geen punten meer te verzilveren. De winst bleef in Kampen, met een 4-1 winst ligt Kampenion 2 op kampioenkoers. Het Staphorster jeugdteam staat nog wel nipt bovenaan in de poule, maar met nog één wedstrijd te spelen heeft men het kampioenschap niet meer in eigen hand.