Marthijn van de Wetering wordt de nieuwe gemeentesecretaris van Staphorst. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van Staphorst op 26 maart besloten. Van de Wetering volgt op 1 juni Marianne Kragting op, die dan met pensioen gaat.

Van de Wetering (44) is op dit moment concerndirecteur en locogemeentesecretaris bij de Samenwerkingsorganisatie De Wolden-Hoogeveen. Daarvoor werkte hij in verschillende domeinen van gemeentelijke organisaties.

“Het spreekt me aan dat Staphorst een ondernemende gemeente is”, aldus de nieuwe gemeentesecretaris. “De gemeente werkt aan de toekomst, met respect voor verworvenheden uit het verleden. Ik kijk er erg naar uit om kennis te maken met de gemeentelijke organisatie en de inwoners van de gemeente Staphorst.”

Burgemeester Jan ten Kate: “Staphorst is een ambitieuze gemeente met veel jonge inwoners en een heel eigen karakter. Met zijn enthousiasme, open houding, en nuchtere benadering past Marthijn daar precies bij. We zijn blij met zijn komst en zien uit naar de samenwerking.“

De gemeentesecretaris is de eerste adviseur van het college van B en W. Daarnaast is hij de directeur van de ambtelijke organisatie.