Al decennia lang verzorgt het A-orkest van Hasselts Fanfare, samen met een gastkoor, op de avond van Stille Zaterdag een Passie- en Paaszang in de Grote Kerk van Hasselt. De welluidende fanfareklanken, de sonore mannenstemmen, de verbindende Bijbelteksten én de samenzang vormen een indrukwekkend geheel wat aanleiding geeft tot een persoonlijke bezinning op het lijden, het sterven en de opstanding van de Heere Jezus Christus.

Dit jaar werkt Hasselts Fanfare opnieuw samen met het Christelijk Mannenjkoor Staphorst onder leiding van Johan Bredewout. Het Rudolf Knolorgel wordt bespeelt door Wilco Veldkamp. En de verbindende teksten worden, zoals al jaren te doen gebruikelijk, uitgesproken door dominee H. Westerhout.

De Passie- en Paaszang vindt plaats op zaterdag 30 maart in de Grote Kerk van Hasslet, aanvang 19.30 uur. De toegang is gratis. Wel is er bij de uitgang een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Foto © JacoHoeveFotografie.nl / Jaco Hoeve