De gemeente Staphorst voert tussen vrijdag 22 en donderdag 28 maart onderhoud uit aan de J.J. Gorterlaan, ter hoogte van de spoorwegovergang. In de toekomst wordt mogelijk ook de spoorwegovergang zelf aangepast. Omdat dit nog wel een aantal jaar kan duren, heeft de gemeente besloten het wegdek nu al te repareren.

De gemeente hoopte aanvankelijk het benodigde onderhoud te combineren met verbreding of ondertunneling van de spoorwegovergang. Hier moeten verschillende partijen, zoals ProRail, echter nog een besluit over nemen. Omdat een deel van de J.J. Gorterlaan op dit moment in slechte staat is, heeft de gemeente besloten deze nu al aan te pakken. De huidige rijbaan wordt op een aantal plekken gerepareerd en daarna wordt er 10 cm asfalt overheen gelegd.

Omleiding
De rijbaan van de J.J. Gorterlaan tussen de Oosterparallelweg en de Industrieweg wordt van 22 tot en met 28 maart tussen 6.30 en 16.30 uur afgesloten. Verkeer kan dan omrijden via de Staphorster Kerkweg, Leidijk en Oosterparallelweg.