Speelronde 24 brengt ons ODIN’59 uit Heemskerk naar het Noorderslag. De ploeg van trainer Richard Kranendonk staat op de laatste plaats. Heeft in 23 wedstrijden, 9 punten bij elkaar weten te sprokkelen. Met een doelsaldo van 18 voor en 70 tegen staan ze 9 punten achter op de nummer 16, Kampong en 15 punten op de nummers 15 en 16 ( DVS’33 en vv Hoogeveen ). Om rechtstreekse degradatie te ontlopen, zal het een bizar zware opgave worden.
Maar een kat in nauw maakt rare sprongen. En zal het zeker geen abc’tje worden voor Staphorst op het Noorderslag. ODIN’59 heeft vorig seizoen hun budget voor het eerste elftal bij moeten stellen. Door het wegvallen van de goede financiële basis vertrokken er een flink aantal sterktehouders binnen de selectie. Er zijn wel nieuwe spelers aangetrokken, onder meer van ASV De Dijk, RKVV DEM en ADO’20. Maar het wil tot nu toe nog niet echt vlotten. Na 11 wedstrijden was er de eerste winst voor ODIN’59. Er werd met 1-0 gewonnen van Hercules. De 2e en tot nu toe laatste overwinning was in speelronde 18, er werd gewonnen van FC Rijnvogels met 2-1. 3 maal wist ODIN’59 de punten te delen. Sv URK ( 1-1 ), SV Kampong ( 2-2 ) en DOVO ( 1-1 ). Vorige week verloor ODIN’59 met maar liefst 7-0 van Sparta Nijkerk.
Staphorst wist DEM te verslaan in Beverwijk. In een matige wedstrijd, waarbij de openingsfase voor Staphorst was, maar DEM zich terug knokte in de wedstrijd en dreigender was dan Staphorst. Was het de rode kaart in de 2e helft, waarna Staphorst tegen 10 man de score wist te openen. Een goede corner van Daimen Schra werd door Sander de Grote binnen gekopt. 7 Minuten later was het Stan Haanstra die de 0-2 maakt op aangeven van Daimen Schra. Het leek dat Staphorst op een comfortabele 0-2 voorsprong kwam en makkelijk de wedstrijd uit ging spelen. Maar niks was minder waar.
Met 10 man wist DEM zeker nog gevaarlijk te worden. Na een handsbal in de 16 meter, kreeg DEM een penalty. Deze werd binnen geschoten door Timo Wolters, waarna het toch nog weer erg spannend werd. DEM zette alles op alles, en kwam Staphorst nog zwaar onder druk. Het was dan ook een hele opluchting toen de goed leidende scheidsrechter Dröge, de wedstrijd af floot.
Door deze overwinning heeft Staphorst wat meer lucht gekregen, want DVS’33 en vv Hoogeveen staan beiden op 4 punten achterstand. Ondanks de 4 punten voorsprong van de plek die aan het eind van de competitie nacompetitie betekent. Zal er zaterdag gewonnen moeten worden van ODIN’59. Om te zorgen de Staphorst zich, veilig weet te spelen. Het zal voor trainer Joram Hendriks en zijn staf aardig puzzelen worden. Namelijk door de gele kaarten van afgelopen zaterdag, zijn Daimen Schra en Jasper Huizing geschorst.
De wedstrijd in Heemskerk wist Staphort te winnen met 1-4. Martijn Brakke opende de score, ODIN’59 wist later weer op gelijke hoogte te komen. Martin van ’t Ende wist Staphorst net voor rust weer op voorsprong te brengen met een schitterend bekeken schot. De 2e helft Staphorst uit te lopen naar 1-3 door Frank van der Burg, die vanaf links de 16 meter in dribbelde en de bal in de lange hoek te schieten. Diego van der Weide onderschepte de bal en wist vanaf de 16 meter de bal met een volley over de doelman in de goal te bezorgen, wat de 1-4 betekende en tevens ook de uitslag werd. In het verleden behaalde resultaten, geven geen garantie voor weer een winst.
Toch zal dit zaterdag moeten gebeuren, in de strijd om de onderste plekken.