De Balkanzending houdt zaterdag 10 februari haar jaarlijkse Zendingsdag in de Pieter Zandt van Kampen. Die avond verzorgt de stichting een jongerenavond in Staphorst. Bij beide bijeenkomsten spreekt voorganger Stefan Ralevic over zijn werk in Servië.

Volgens Stefan Ralevic leven veel Serviërs in angst. “Hun toekomst na dit leven is volgens hen in handen van een priester”, stelt de predikant. “De Reformatie heeft Servië nooit echt goed bereikt.”

Pieter Zandt Kampen
Ralevic is zaterdag 10 februari een van de sprekers op de jaarlijkse Zendingsdag van de Balkanzending in de Pieter Zandt van Kampen. Deze stichting steunt onder andere Ralevic in zijn evangelisatiewerk onder Serviërs. Naast Ralevic zullen verscheidene predikanten een meditatie verzorgen. Daarnaast is er een kinderprogramma.

De Zendingsdag is voor iedereen vrij toegankelijk en vangt aan om 10.30 uur. Het programma loopt tot 16.00, met een lunchpauze.

Jongerenavond Pieter Zandt Staphorst
Die avond spreekt Ralevic op een regionale jongerenavond in de Pieter Zandt van Staphorst over zijn werk in Servië. Ds. W. van Vlastuin, die lessen verzorgt op een predikantenopleiding in Servië, zal de opening van de avond verzorgen. De avond vangt aan om 19.45 uur. Toegang gratis.

Foto: Een bijeenkomst op de Theologische School in Niš, Servië | beeld Balkanzending