Op zaterdag 20 januari hadden de acroleden van SV Rouveen hun eerste wedstrijd van het seizoen. In Tweede Exloërmond lieten de gymnasten één of twee wedstrijdoefeningen zien, afhankelijk van hun niveau. Het harde trainen van de afgelopen maanden heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen, want veel medailles kwamen op naam van SV Rouveen. 

In de ochtend was er goud voor Mariska van Regteren, Marlou Oldengarm en Anouk van Dijk in de categorie E-senior trio. In dezelfde categorie werden Zara de Boer, Doris Scholing en Feline Talsma derde. In de categorie E-senior duo kregen Fenn Koobs en Fayèn Buitenhuis het brons omgehangen. Nikki Dunnik, Noëlla Meer en Manoa Meer kwamen uit in de D+-junioren. Zij lieten twee prachtige oefeningen zien, die werden beloond met een zilveren medaille.

In de rondes erna kwamen de meisjes uit de E-instap de vloer op. Dit is een categorie voor jonge acrogymnasten, waarbij de focus ligt op basiselementen. Voor veel deelnemers in deze categorie was het de allereerste wedstrijd. Hierin wonnen Amy Korterink en Isa Buitenhuis, Esmee Stegeman en Tess van Dijk en Lynn Veijer, Emma Slager en Lisa Visscher goud. Zilver was er voor Daphne Krol, Romee Mussche en Lauren Knoll en Ruth Slager, Rachel Kisteman, Fleur Kuiper en Eva Kok.

Het duo Ilse Kuiper en Zoë Dunnik liet een vrolijke oefening zien in de D-junioren. Zij wonnen daarmee het brons. In de D-senioren werden Susan Lindenholz, Jade Compagner en Esther Kruidhof knap eerste, en Manon Palland, Kris Bijker en Anna Visscher derde. In een groot deelnemersveld in de E-junioren werden Ylana Muggen en Loïs Post eerste met hun strakke choreografie. SV Rouveen had als enige vereniging deelnemers in de categorie kwartet, in de E-instap en de D-senioren. Deze categorie bestaat nu voor het tweede jaar, waardoor de elementen vernieuwend zijn op de vloer. Marijke Paya, Nadiah Holtland, Valerie van der Horst en Irene Schuurman wonnen met hun originele elementen en synchroon uitgevoerde dans het goud.

Aan het eind van de dag was het de beurt aan de E-junioren trio’s, waarbij Daniëlle Kooiker, Iris Vogelzang en Elin Huisman de tweede plek veroverden. Iris van der Zwan, Julia van der Zwan en Christa van Zijtveld lieten twee oefeningen zien in de categorie D+-senior trio. Door de nette uitvoering wisten zij een bronzen medaille in de wacht te slepen.

Ook alle teams die geen medaille mee naar huis namen, hebben prachtige oefeningen laten zien. Op 2 maart is de volgende wedstrijd, waarmee teams zich kunnen plaatsen voor de districtsfinale.