Leerlingen van CBS De Meele keken donderdagochtend hun ogen uit: het schoolplein werd gevuld met verschillende voertuigen. Van een elektrische step tot een vrachtwagen, er was van alles te zien.

De leerlingen werden verrast: een aantal klasgenoten kwam op een speciaal voertuig aangereden. Zo reed een leerling met haar opa op de trekker en kwamen twee broers met een legervoertuig aan. Nadat alle voertuigen geparkeerd waren op het plein, mochten de leerlingen een kijkje nemen. Het maakte bijvoorbeeld veel indruk om te kijken in de vrachtwagen.

Op CBS De Meele wordt er thematisch gewerkt: iedere zes tot acht weken staat er een ander thema centraal. Komende weken gaan de leerlingen aan de slag rondom het thema vervoer. Bijzonder is dat alle leerlingen van groep 1 t/m 8 door elkaar in kleine groepjes samenwerken. Deze keer gaan de leerlingen bijvoorbeeld aan de slag met (technisch) lego en oefenen met banden plakken van een fiets. Zo leren ze met en van elkaar. De opening heeft de nieuwsgierigheid van de kinderen aangewakkerd om de komende weken veel te leren over dit thema.