ROO zijn de broers Alfred en Jaap Roo uit Rouveen. Zij schrijven van jongs af aan muziek en teksten op basis van hun eigen ervaringen. Ze stonden in het voorprogramma van Douwe Bob en maakten deel uit van The Sons of the North Country waarmee ze support waren voor Michelle David.

In 2023 waren de broers onderdeel van de theatertour De Nedersaksen gepresenteerd door Hendrik-Jan Bökkers en Albert Bartelds. Daarin zongen ze eigen nummers in het Nedersaksisch. ROO brengt, na een 5-tal Engelstalige albums, binnenkort een album uit met liedjes in het dialect. De muziek van ROO wordt gekenmerkt door tweestemmigheid en akoestische gitaren, al dan niet ondersteund door de band.

Het jaar begint met goed nieuws: 18 januari komt onze eerste Nedersaksische plaat uit op CD!! 😻🤸Je kunt er alvast 1 reserveren, of 2! Stuur ons dan even een berichtje naar info@roomusic.nl

YouTube video