In hartje Staphorst schitterde afgelopen zaterdagmiddag en -avond het Winterlicht Spektakel, een primeur voor de gemeente. Hoewel het concept voor dit spektakel al geruime tijd bestond, bleef het door strenge coronaregels op de plank liggen. Tot nu. De drijvende krachten achter dit evenement waren het bestuur van chauffeursvereniging De Lichtmis. Voorzitter Arjan Kuiers bundelde zijn krachten met Harry Dunnink van de ondernemersvereniging en Egbert Eggen van catering service De Patrijs om dit langverwachte plan te verwezenlijken.

Winkeliers openden gastvrij hun deuren en kraampjes vulden de straten. Een buitengewone aanvulling op het geheel was de parade van zestig verlichte vrachtwagens. Niet alleen op het marktplein maar ook langs de aangekondigde route stond jong en oud zich te vergapen aan de prachtige optocht. Het geluid van livemuziek vulde de lucht dankzij een dweilorkest, terwijl de traditionele midwinterhoorns hun klanken lieten weerklinken.

Een prachtige samenvatting van dit spektakel door © Jan Bloemhof.

YouTube video