Kapper Dicky Heuckeroth uit Staphorst schrijft één keer in de maand een column in de Staphorster. Deze maand sluit Dicky het jaar traditiegetrouw af met een gedicht en een hartverwarmende actie.

Voor velen is de decembermaand een tijd van gezelligheid, lichtjes, samen zijn en lekker eten. Maar er zijn er ook alleen of het zwaar hebben. En dat zou ik willen weten. Juist voor die groep zou ik iets willen doen. Bij ons is het altijd fijn met deze donkere dagen, lekker aan het werk, druk: wij hebben geen recht tot klagen. Dus bij deze de actie: ‘Het hart onder de riem’. Voor de mensen die het kunnen gebruiken en het een beetje somber inzien!

Hoe gaat dit allemaal gebeuren? Tijdens het Winterlichtspektakel (2 december) met alle trucks die verlicht zijn met de meest mooie en geweldige kleuren.

Kom in de Kerstsfeer met dit spektakel, dan organiseren ze het volgend jaar vast weer. Op het marktplein zal de slinger van licht stoppen dan kun je ze mooi van dichtbij bekijken en is er tijd om even lekker te shoppen. Er staan stands van verschillende ondernemers, misschien gaat het sneeuwen, wat is er dan leuker om heerlijk te struinen tussen de witte boomkruinen!

Er is voor een ieder wat maar, ik zal vertellen wat ik bedacht had. Iedereen kent wel iemand of een gezin die het afgelopen jaar moeilijk heeft gehad, die willen we een hart onder de riem steken en… dat is niet zomaar wat! Ik ben bij verschillende ondernemers langs gegaan met de vraag of ze iets wilden doen of geven, nou ik kan je vertellen, ze waren zeer gul en het is zeker niet bij kleine dingetjes gebleven!

Wat moet je nou doen? Ga naar de grote horecatent, daar kun je mij vinden. Doe dan iets moois voor de persoon of gezin die je kent. Je zult dan een grote verlichte boom zien maar zonder versiering dat doe jij. Kerst staat ook in het teken van geven dat gaan we doen met heel veel mensen zij aan zij. Schrijf aan de tafel op de wenskaart: naam, telefoonnummer en adres, en spring voor die mensen die jij een hart onder de riem gunt in de bres.

Op de achterkant een kleine toelichting, waarom nou dat gezin of die persoon? De boom zal vol komen te hangen heel Staphorst doet mee, dat moet gewoon! Aan het eind van de avond nemen we alles mee om te lezen. Jouw kaart zal het maar worden, dat zou toch wat wezen.

Maak dit tot een succes help je medemens, volgend jaar gaat deze actie groter worden en maken we meer mensen blij, dat is mijn wens!