Na een lange vliegreis en een autorit naar Mammoth Lakes, waar de World Championships obstacle course plaatsvond, stond de eerste wedstrijd van Frans op vrijdag op het programma. Hij begon aan de short course (ongeveer 3 km).

Frans behaalde een prachtige 7e plaats te midden van het sterke deelnemersveld.

Op zaterdag was het tijd voor de Standard course, een uitdaging van 15 kilometer op grote hoogte. Frans begon voortvarend en bevond zich in de voorhoede van de wedstrijd.

De wedstrijd was buitengewoon zwaar op deze hoogte vanwege het gebrek aan zuurstof, maar uiteindelijk kwam hij slechts 5 seconden tekort voor de derde plaats. Desondanks kan hij terugkijken op een geweldige prestatie en trots zijn op zijn vierde plaats op dit wereldkampioenschap. We willen graag onze sponsors bedanken.