Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde vrijdag haar uitwedstrijd tegen het 6e team van Kampenion uit Kampen. Jeroen Delhaas, Albert Kuiper en Sibrand Hassing kregen een fanatiek team tegenover zich. Jeroen begon gemotiveerd aan zijn eerste enkelpartij, had hierin kansen maar heeft zich jammer genoeg gewonnen moeten geven. In zijn tweede en derde enkelpartij werd Jeroen geen kans gegeven om punten te scoren. Albert hierna was gespitst op een revanche in zijn eerste enkelpartij tegen Jan de Vries. Het lukte Albert met enige moeite deze partij pas in de vijfde game te winnen. Zijn tweede en derde enkelpartij sloot Albert deze beide partijen in de vierde game af met winst op Maurits Koers en Martijn Haanappel. Sibrand z’n inspanningen werden deels beloond, hij kreeg alleen Maurits en Martijn onder de duim. Tegen Jan de Vries moest hij zich in de vijfde game op een haar na gewonnen geven. Albert en Sibrand wonnen ook het dubbel. Uitslag, 4-6 voor Staphorst 1.

Ook het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen speelde maandag al hun uitwedstrijd, nu tegen het 2e team van DTV ’84 uit Dalfsen. Harry Pathuis, Jennieke Krale en Nico Drost kregen het in Dalfsen flink te verduren. Het zat Harry niet mee deze avond, hij moest toezien dat hij niet opgewassen was tegen de spelers van DTV ’84. Jennieke liet in haar eerste enkelpartij tegen Ans Morrenhof een steekje vallen, maar haar tweede en derde partij tegen respectievelijk Marjolein Boerdijk en Henriëtte Snijder wist zij in winst om te zetten. Het dubbel dat tussendoor ook nog gespeeld werd, werd de spannenste partij van de avond. Jennieke en Nico verloren deze nipt en weer in vijf games. Nico liet er in zijn enkelpartijen geen gras over groeien, van alle drie dames van DTV ’84 wist hij te winnen. Uitslag, een 5-5 gelijkspel.